Ministerul de resort a anunţat, joi, că Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care valoarea punctului de pensie este majorată de la 871,7 lei până la 917,5 lei.
Cei 70.228 pensionari sălăjeni primesc, în prag de Sărbători, o veste bună. Valoarea punctului de pensie va creşte începând din prima lună a anului 2017, cu un procent de 5,25 la sută. Creşterea va fi de la 871,7 lei la 917,5 lei, în conformitate cu metodologia prevăzută de Legea pensiilor. Această lege prevede ca valoarea punctului de pensie să fie majorată anual cu 100 la sută din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50 la sută din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.Totodată, ministrul muncii a dat asigurări că actualul Guvern “nu taie salarii şi nu anulează sporuri”.
Peste 7.000 de pensionari din judeţ supravieţuiesc cu o pensie de 400 de lei
Conform datelor furnizate de Alina Tămaş, consilier superior în cadrul Compartimentului de Comunicare al Casei de Pensii Sălaj, numărul total al pensionarilor din judeţ este, la ora actuală, de 70.228. Dintre aceştia, pensionari de stat sunt 55.224, cei pensionaţi din agricultură – 7.352 iar cei care s-au pensionat în baza unor legi speciale – 7.582. Cei care primesc o pensie de 400 de lei, trăiesc însă o dramă nesfârşită. Nicio creştere a punctului de pensie ori de altă natură, în procente, nu poate reprezenta, concret, o îmbunătăţire simţitoare a valorii pensiei pe care aceşti pesnionari o primesc lunar.
Sunt 7.145 pensionari care, în fiecare lună, trebuie să facă în aşa fel încât să reuşească să-şi plătească dările, medicamentele, facturile, lemnele pentru foc şi bruma de mâncare, cu doar 400 de lei. Nici ceilalţi pensionari nu o duc foarte bine, numărul celor care au o pensie de până în 1.000 de lei fiind cu mult peste jumătatea numărului total de pensionari. Creşterea valorii punctului de pensie cu procentul amintit mai sus, nu reprezintă ceva spectaculos, însă pentru vârstnicii noştri, mulţi dintre ei rămaşi singuri, văduvi, fără sprijinul copiilor plecaţi departe de ei, această creştere reprezintă poate cea mai bună veste primită în perioada Sărbătorilor.
sint pensionar dar cei care au pensia 400 lei cit a lucrat ?ce salar a avut?cit a contribuit?,scriem doar sa ne aflam in treaba ,cei care au avut salarii mai mari au avut o contributie mai mare ,atunci sa lucram toti la negru si pe minim pe economie ca oricum imi da pensia minima nu este corect pentru cei care au fost corecti si au muncit si platit toate darile sa aiba pensia egala cu cei care au inselat statul si pe ceilalti ,cunosc cazuri multe este platit cu minimum pe economie dar are venituri mari de ce sa dea la stat cistiga si ei si patronii ,NU ESTE CORECT
Nu mai vorbiti in necunostinta de cauza. Este foarte usor sa judeci situatia cuiva despre care habar nu ai cine este, cat a muncit sau cu ce probleme de legislatie sau aplicarea legii se confrunta. Sunt multi care au pensii foarte mici, langa limita saraciei, desi au muncit 20 sau 30 de ani. Suntem specialisti in a-i judeca pe altii fara sa stim despre ce vorbim, nu numai in acest domeniu.
Felicitări guvernuluin tehnocrat, lui Dacian care, s-a dovedit corect până la capăt !
Cei care au 400 lei nu au delic vechime in munca , iar cei care avem 30 de ani lucrati avem pensia cu aproximativ 100 lei mai mult. E dreptate in tara asta ? Speram ca viitorul guvern sa faca dreptate in privinta asta.
Ba da au vechime dupa29 ani de munca zi de zi mergand la servici mama mea are pensie de 400 De lei si sint multi care nu au lucrat o zi si primesc ajutor social tot 400 de lei e corect?